Pe umerii DNA a fost asezata responsabilitatea aderarii Romaniei la UE. Pe rezultatele concrete in privinta combaterii coruptiei se vor baza oficialii europeni atunci cand vor lua o decizie in privinta viitorului unei intregi tari. Daca simplii cetateni au inteles sa sustina cu toate fortele actiunile Justitiei, nu acelasi lucru se poate spune despre clasa noastra politica.
I-ar mai trebui, se pare, inca vreo 20 de ani sa se reformeze! Traian Basescu s-a vazut nevoit sa intervina a doua oara pentru a rezolva ceea ce actuala putere nu a fost in stare. Prima data a oprit circul penibil legat de subiectul debarcarii lui Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase, ajutand coalitia sa nu se faca definitiv de ras.
In legatura cu subiectul legii de infiintare a DNA s-a vazut iarasi obligat sa intervina pentru a opri sabotarea anticoruptiei. Din pacate, este fortat din nou de imprejurari sa tina cont de amendamentele pesedistilor, pentru ca altfel acestia vor putea bloca legea folosindu-se de relatiile stranse pe care fostul partid de guvernamant le are cu judecatorii Curtii Constitutionale.
Insa n-ar trebui sa-i fie prea greu: liderii PSD, la randul lor, stiu ca sunt monitorizati de colegii socialisti europeni care vin la Bucuresti sa se asigure ca totul este OK si ca, de dragul matusii Tamara, nu va avea de suferit imaginea social-democratiei.
Daca parlamentarii n-au fost in stare sa dovedeasca faptul ca sustin lupta anticoruptie, in schimb pentru adoptarea privilegiilor personale s-a gasit cu prisosinta vointa politica necesara. Ceea ce a socat a fost faptul ca deja nu se mai sfiesc sa-si afiseze atitudinea de superioritate fata de toti.
Adica, au zis unii dintre ei, NOI suntem PARLAMENTARI, deci avem ultimul cuvant in fata oricui, chiar si in fata presedintelui tarii. Parca ar fi votat cu gandul sa-l sfideze pe cel care le re