Marea majoritate a tinerilor din unitatile de invatamant si cele ale MAI folosesc predominant ca sursa de informare in legatura cu viata sexuala, in ordinea frecventei, revistele, televizorul, discutiile cu prietenii si pe ultimul loc se afla brosurile specializate, se arata intr-un proiect national care s-a desfasurat timp de doi ani, cu scopul prevenirii Infectiilor cu Transmitere Sexuala (ITS) si HIV/SIDA. Studiul a fost comandat de MAI si Fundatia Tineri pentru Tineri, prin intermediul unitatii de management a proiectului din Ministerul Sanatatii. De asemenea, proiectul a fost sustinut financiar de Fondul Global de Combatere a HIV/SIDA, Tuberculozei si Malariei. Potrivit studiului, daca ar banui ca ar avea ITS, 93 la suta dintre respondenti ar apela la medic, 1,5 la suta ar cere ajutorul unui prieten, iar un procent asemanator, unei asistente medicale, iar mai putini s-ar duce la parinti sau la farmacist, tendinta fiind de a se cauta sprijin autorizat.
Proiectul s-a adresat elevilor si studentilor, precum si recrutilor cu varsta cuprinsa intre 19 si 25 de ani, categorii recunoscute ca facand parte din grupele de risc ale acestor afectiuni.
Marea majoritate a tinerilor din unitatile de invatamant si cele ale MAI folosesc predominant ca sursa de informare in legatura cu viata sexuala, in ordinea frecventei, revistele, televizorul, discutiile cu prietenii si pe ultimul loc se afla brosurile specializate, se arata intr-un proiect national care s-a desfasurat timp de doi ani, cu scopul prevenirii Infectiilor cu Transmitere Sexuala (ITS) si HIV/SIDA. Studiul a fost comandat de MAI si Fundatia Tineri pentru Tineri, prin intermediul unitatii de management a proiectului din Ministerul Sanatatii. De asemenea, proiectul a fost sustinut financiar de Fondul Global de Combatere a HIV/SIDA, Tuberculozei si Malariei. Potrivit studiului, daca ar banui ca ar avea ITS,