Fostul sef al Ocolului Silvic Gheor-ghieni, anchetat in mai multe do-sare, a beneficiat de milostenia unor procurori locali. Pe parcursul anchetelor, Melles Elod a cerut protectia senatorului UDMR Verestoy Attila. ANCHETA Fostul sef al Ocolului Silvic Gheorghieni a fost anchetat in mai multe dosare penale, dar de fiecare data a beneficiat de milostenia unor procurori locali. Prin demiterea sa din functia detinuta la Ocolul Silvic nu s-a facut decat o mutare de genul tragerii pe dreapta. Pe parcursul anchetelor Melles Elod a cerut protectia senatorului UDMR, Verestoy Attila.
Analizand structura si modul de operare a mafiei lemnului din Secuime, prima concluzie este ca acest fenomen infractional de mare amploare nu ar putea exista fara protectorat. Magistratii, in special unii procurori, care s-au "ocupat" de-a lungul anilor de dosarele in speta sunt acuzati de victimele sistemului ca fiind incompetenti sau corupti. In sprijinul acestor ipoteze stau probe obtinute de politisti si de alte organe ale statului in urma unei munci asidue, dar care nu au avut nici o valoare pentru procurori. Veti vedea cum pentru unii procurori nu conteaza faptul ca s-au facut plati pe numele unor persoane decedate sau ca anumite firme au facut plantatii fictive pe bani grei. Acest ultim aspect il demonstram chiar noi, prin fotografierea zonelor in care s-au declarat in fals lucrari de impadurire, imaginile putand deveni chiar probe la dosar.
DOSARUL 74. In 2003, controalele Garzii de Mediu, Garzii Financiare Arad si ale Politiei harghitene s-au concretizat intr-un dosar, considerat si astazi de specialisti a fi "beton", 74/P/2004. Probe peste probe, declaratii, casete video, nu au avut nici un efect pentru procurorii locali. Nici faptul ca acuzatiile din dosar au dus la destituirea lui Melles Elod de la conducerea Ocolului Silvic Gheorghieni nu a contat pentru procurori.