Furnizorul de gaz metan va sista din iulie 2006, livrarea combustibilului catre utilizatorii finali care nu fac dovada autorizarii de functionare, precum si a efectuarii verificarii tehnice periodice conform prevederilor prescriptiei tehnice a ISCIR. Termenul limita de obtinere a autorizatiei si a efectuarii verificarii tehnice periodice este 30 iunie 2006, asa cum rezulta din ordinul ministrului economiei si comertului emis in august 2005. "Desi termenul de 30 iunie pare indepartat, demersurile de verificare a centralelor nu trebuie lasate pe ultima suta de metri. In tara sint peste un milion de centrale termice montate si doar 646 de firme abilitate sa le verifice astfel incit este recomandabil ca posesorii de centrale termice sa contacteze o firma autorizata ISCIR cit mai curind", ne-a declarat Dana Sofia, directorul executiv al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice - APICT. De asemenea, sursa citata a sfatuit posesorii de centrale sa verifice daca centrala lor corespunde sau nu legii, iar daca nu poate fi autorizata, in contextul in care, in anii trecuti, foarte multe astfel de centrale au intrat pe piata neagra importate la mina a doua din tarile vecine, sa caute de pe acum solutii alternative.
Potrivit legislatiei in domeniu, proprietarul unei centrale termice are obligatia sa supuna centrala unei verificari tehnice periodice cel putin o data la 2 ani din momentul incetarii garantiei asigurate de vinzator.
Important de mentionat este ca, potrivit informatiilor prezentate pe pagina de web a ISCIR, sint 16 firme din Braila, autorizate de aceasta institutie, care verifica periodic si autorizeaza functionarea consumatorilor de combustibili gazosi.
Furnizorul de gaz metan va sista din iulie 2006, livrarea combustibilului catre utilizatorii finali care nu fac dovada autorizarii de functionare, precum si a efectuar