Modul in care inteleg institutiile financiare sa recupereze debitele restante de la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare Vin Viticola si pentru Pomicultura Murfatlar, aflata in procedura de executare silita, nu respecta in totalitate prevederile legale.
Acesta a fost punctul de vedere al Primariei Valu Traian si al Statiunii de Cercetare si Dezvoltare Murfatlar trimis Comisiei de Fond Funciar din cadrul Prefecturii Constanta.
Astfel, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a vandut deja, la sfarsitul anului trecut, patru locuri de plantatii pe care statiunea isi desfasura cercetarile si urmeaza ca in cursul zilei de astazi, 22 februarie a.c., sa organizeze o a doua licitatie pentru vanzarea a 120 ha de vie si 4 ha portaltoi.
Inca de anul trecut, Statiunea de Cercetare si Dezvoltare Vin Viticola si pentru Pomicultura Murfatlar a trecut in executare silita, in urma acumularii datoriilor catre stat.
Drept urmare, Directia Generala de Finante Publice Constanta, prin Administratia Finantelor Publice Basarabi, a trecut la vanzarea prin licitatie publica a unor bunuri imobile, dar si a 362,75 ha de vie rod, cat si a 6 ha portaltoi.
Ba mai mult, in cursul zilei de astazi, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a anuntat organizarea unei licitatii publice pentru scoaterea la vanzare a altor 120 ha de vie si 4 ha portaltoi.
Desi, atat AFP Basarabi, cat si AVAS scot la vanzare plantatiile de vie, problema care se ridica este cum vor mai putea fostii proprietari sa reintre in posesia pamanturilor pe care sunt situate acestea.
Comisia de Fond Funciar din cadrul Prefecturii Constanta a primit o sesizare din partea Primariei Valu Traian si Statiunii de Cercetare Murfatlar cum ca, prin scoaterea la licitatie a plantatiilor se incalca prevederile legii 247/2006, in care se specifica faptul