Grevistii foamei de la Calan au suspendat protestul, ieri la pranz, lasand autoritatile sa-si puna in aplicare masurilepromise pe termen scurt si pe termen mediu. Cu o zi in urma, protestatarii anuntau ca nu renunta la greva nici dupa negocierile purtate la Guvern. Dintre cei opt disponibilizati de la Amidip Calan care au renuntat la greva, trei persoane au fost transportate la spital, iar ceilalti au mers acasa.
"Protestul a fost doar suspendat, deoarece nu vrem sa fim acuzati ca autoritatile lucreaza sub presiune, sa le dam voie sa faca ceea ce ne-au promis, sa puna in aplicare solutiile pe termen scurt si mediu. Marti si miercuri se desfasoara o preselectie a fortei de munca, pentru munca in Germania si Spania. In prima zi a acestei actiuni s-au prezentat peste o suta de persoane. Reprezentantii de la AJOFM Hunedoara fac aceasta preselectie. Apoi, au inceput anchetele pe care le-a ordonat ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, pentru a identifica familiile fara venituri sau cu venituri mici, care vor putea primi ajutoare de urgenta", a declarat liderul sindical Cristian Anghel.
Intorsatura neasteptata
Greva foamei a inceput la Calan in 6 februarie, iar la acest protest au participat, in total, 22 de persoane.
"Nu suntem multumiti de ceea ce s-a hotarat la Guvern. Procesul prin care putem sa ne recuperam salariile restante va dura poate si ani de zile, asa ca va mai dura pana ne vom primi banii cuveniti. Deci, continuam greva foamei", spunea cu doua zile in urma George Bota, unul dintre protestatarii de la Calan.
Grevistii foamei de la Amidip Calan - societate desprinsa din Combinatul Siderurgic Sidermet - anuntasera, luni, ca au decis sa continue protestul, dupa ce liderii sindicali au obtinut doar promisiuni dupa cinci ore de negocieri la Guvern cu vicepremierul Gheorghe Pogea si ministrul Muncii, Gheorghe Barbu. Acesta din