Ziaristul focsanean Sebastian Oancea a fost sub urmarire penala ieri, dupa ce a fost audiat timp de cinci ore.
Acesta a sustinut ca nu este vinovat de acuzatiile care i se aduc si crede ca atentia anchetatorilor ar trebui sa se indrepte catre armata si nu catre presa. CD-ul care face obiectul anchetei circula prin Focsani de anul trecut.
Presedintele Traian Basescu a declarat ca cel care a facut posibila scurgerea de informatii este "cel putin un ticalos ori un inconstient".
Al doilea jurnalist vrincean a fost pus ieri sub invinuire de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in cazul scurgerii de informatii militare despre operatiunile militare din Afganistan.
Sebastian Oancea, colaborator al cotidianului Ziua, a fost acuzat de culegere si transmitere de date cu caracter secret dupa ce a fost audiat timp de cinci ore de procurori. Jurnalistul a detinut CD-ul cu informatii militare, insa nu l-a publicat si nici nu a stiut de la inceput ca sint secrete de stat.
Avocatul sau, Doru Costea, a declarat ca Legea sigurantei nationale din 1991 poate transforma in secret de stat orice informatie, fapt care se rasfringe asupra mass-mediei, si s-a declarat surprins ca ancheta a ajuns la jurnalisti si nu la cei vinovati de scurgerea informatiilor din armata.
Sebastian Oancea a declarat ca rezolutia de incepere a urmarii penale a fost intocmitainaintea audierii sale. Ieri a fost audiat de procurori si Marian Girleanu, corespondentul cotidianului Romania Libera, primul ziarist invinuit in acest dosar. In loc sa se lamureasca, misterul scurgerii de date din interiorul Brigazii 282 Mecanizate "Unirea Principatelor" se adinceste si mai tare.
Cert este ca circulatia acestor d