Ziaristul vrancean Sebastian Oancea, corespondent al cotidianului "Ziua", a fost pus ieri sub invinuire in dosarul scurgerilor de informatii militare clasificate. El a devenit astfel cel de-al doilea jurnalist acuzat in acest caz pentru culegere si transmitere a unor date cu caracter secret, alaturi de colegul sau Marian Garleanu, corespondent al cotidianului "Romania libera".
DORINTA. Dupa ce a iesit de la audieri, Oancea a declarat ca "nu se poate ca noi sa fim alergati unul dupa altul prin parchet si tribunale, iar vinovatii sa fie lasati in pace. Vreau sa vad un colonel arestat". Pentru aceeasi idee a pledat si aparatorul jurnalistului, avocatul Doru Costea. "In cauza se utilizeaza o lege din 1991 care transforma aproape orice in secret de stat. Din pacate, s-a ajuns, in primul rand, la ziaristi, si nu la cei obligati sa gestioneze si sa protejeze aceste informatii clasificate. Trebuia sa se ajunga, in primul rand, la vinovati, nu la ziaristi", a spus avocatul.
Responsabilul pentru Europa al organizatiei internationale Reporters Sans Frontieres (RSF), Anabelle Arquis, califica drept "o eroare" arestarea, in urma cu cateva zile, a jurnalistului Marian Garleanu. Intr-un interviu acordat RFI Romania, oficialul RSF spune ca organizatia pentru apararea drepturilor jurnalistilor va urmari atent acest dosar, pentru a preveni alte posibile abuzuri impotriva jurnalistilor. (Miruna Pasa) Ziaristul vrancean Sebastian Oancea, corespondent al cotidianului "Ziua", a fost pus ieri sub invinuire in dosarul scurgerilor de informatii militare clasificate. El a devenit astfel cel de-al doilea jurnalist acuzat in acest caz pentru culegere si transmitere a unor date cu caracter secret, alaturi de colegul sau Marian Garleanu, corespondent al cotidianului "Romania libera".
DORINTA. Dupa ce a iesit de la audieri, Oancea a declarat ca "nu se poate ca noi sa fim alergati