Echipa operativa care a lucrat la elaborarea proiectului de modificare si completare a actualei Legi a societatilor comerciale a supus dezbaterii publice forma finala a acesteia. "Unul dintre obiectivele noastre prioritare pentru un mediu de afaceri sanatos, transparent si predictibil tinteste armonizarea legislatiei societatilor comerciale prin implementarea principiilor guvernarii corporative, in scopul cresterii responsabilitatii managerilor, al protejarii investitorilor si actionarilor", a declarat ministrul de stat George Copos. Acesta a adaugat ca, drept urmare, legislatia romana a societatilor comerciale a fost revizuita in acord cu cadrul juridic comunitar in domeniul societatilor comerciale, cu recomandarile Comisiei Europene in procesul de aderare la Uniunea Europeana si cu concluziile Raportului Bancii Mondiale de evaluare a legislatiei romanesti in raport cu principiile Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare.
Potrivit lui Copos, actiunea a fost complexa, vizand in acelasi timp si legislatia privind piata de capital si tranzactiile de valori mobiliare. "Practic, reforma legislativa propusa are doua componente: armonizarea legislatiei romanesti cu acquis-ul comunitar in materia societatilor comerciale si adaptarea ei la standardele OCED in materia guvernarii corporative". Pe parcursul perioadei de dezbatere publica, care va dura pana pe 7 martie, echipa operativa care a lucrat pentru elaborarea proiectului este deschisa sugestiilor si propunerilor tuturor celor interesati.
"Personal, ma voi intalni cu reprezentanti ai patronatelor si investitorilor pentru a discuta aspecte concrete ale acestui demers legislativ, care va reglementa, printre altele, si activitatea grupurilor de societati de tip holding.
Echipa operativa care a lucrat la elaborarea proiectului de modificare si completare a actualei Legi a societatilor comercial