că a stabilit necesarul zilnic de hrană pentru un porumbel, dar şi necesarul de suplimente de vitamine şi minerale. "Le asigurăm hrană şi vitamine pentru ca riscul îmbolnăvirii lor să fie că a stabilit necesarul zilnic de hrană pentru un porumbel, dar şi necesarul de suplimente de vitamine şi minerale. "Le asigurăm hrană şi vitamine pentru ca riscul îmbolnăvirii lor să fie cât mai scăzut. Noi am atras din timp atenţia că porumbeii sunt purtători de diverse boli, nu numai de gripă aviară", a declarat, ieri, Flavius Boncea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara. "Cam atât putem face noi. Ca să-i strângem pe toţi, ar trebui să cheltuim tot bugetul local!", a adăugat Boncea.
Primejdie pentru copii
Porumbeii sunt o atracţie majoră pentru timişoreni, dar şi pentru vizitatori. În acelaşi timp, au devenit o ameninţare pentru sănătatea populaţiei. Ioan Jeleriu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Timiş, a lansat ieri un apel către populaţie, să nu-şi mai lase copiii să se joace cu porumbeii. Tot ieri, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Timiş a lansat avertismente în special crescătorilor. Aceştia din urmă sunt atenţionaţi să ţină porumbeii în spaţii închise, bine delimitate. Sunt interzise, de asemenea, organizarea de zboruri şi expoziţii de porumbei, dar şi comercializarea acestora. Cetăţenii sunt avertizaţi să evite contactul cu porumbeii domestici sau sălbatici, morţi sau aflaţi în stare de agonie.
S-au înmulţit telefoanele
Ioan Jeleriu spune că numărul telefoanelor la Direcţia Sanitar-Veterinară s-a înmulţit considerabil în ultima perioadă, din cauza ameninţării gripei aviare. Oamenii sună să anunţe existenţa unor cadavre de păsări sau, destul de des, să anunţe că găinile lor sunt "puţin cam abătute". În cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare Timiş există un laborator special pentru testele de gripă aviară. Testele sunt rapide, iar rezu