Grupul de Coordonare Locala din cadrul proiectului "Initiativa pentru Sanatatea Familiei in Romania, componenta urban" s-a reunit in urma cu doua zile pentru a analiza implicarea partenerilor semnatari ai acordului in promovarea serviciilor de planificare familiala.
Dupa cum v-am informat, in cadrul proiectului mentionat anterior, in luna iunie 2005 s-a semnat la Braila acordul de parteneriat intre 12 institutii, autoritati publice si organizatii neguvernamentale. Scopul acestui parteneriat este de a creste accesul populatiei defavorizate din municipiul Braila la serviciile de planificare familiala si sanatatea reproducerii prin dezvoltarea unui sistem integrat de servicii. Acest parteneriat functioneaza prin intermediul unui Grup de Coordonare Locala format din reprezentanti ai institutiilor partenere, care decid asupra interventiilor necesare cresterii accesului populatiei defavorizate la serviciile de planificare familiala si sanatatea reproducerii.
Daca intilnirea din luna trecuta a fost gazduita de Directia de Sanatate Publica Braila, pe 22 februarie, lucrarile Grupului de Coordonare Locala s-au desfasurat la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila. Obiectivele intilnirii au fost reprezentate de cunoasterea nivelului de acces la servicii de planificare familiala a grupului tinta, ca urmare a actiunilor de promovare, implicarea partenerilor in promovarea serviciilor de P.F., cit si stabilirea modalitatilor de continuare a activitatilor de promovare a serviciilor de planificare familiala.
Potrivit raportului de evaluare a Grupului de Coordonare Locala, la Braila, categoriile defavorizate sint reprezentate de persoane fara venituri sau care beneficiaza de venitul minim garantat, beneficiare ale ajutorului de somaj, persoane cu venituri la nivelul salariului minim pe economie, eleve si studente si persoan