Pacientilor infectati cu virusul hepatitei B, care in cazul in care nu sunt tratati pot ajunge la cancer hepatic si ciroza, li s-a oferit o sansa in plus, o data cu recomandarea National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE), din Marea Britanie, pentru un nou tip de interferon pegylat ca tratament de prima linie pentru hepatita virala B. "Acest tip de interferon este disponibil si in Romania si se foloseste in mod curent pentru tratamentul hepatitei virale C", precizeaza reprezentantii companiei "F. Hoffmann - La Roche".
"Aceasta este o veste extraordinara pentru pacientii cu hepatita B. Persoanele care au dezvoltat forma cronica a infectiei au intre 10 la suta si 20 la suta sanse sa dezvolte ciroza hepatica in termen de cinci ani. Avem nevoie de cel mai eficient tratament de prima linie, care ofera remisie de durata, ce reduce riscul de aparitie a complicatiilor bolii", spune prof. dr. Graham Foster, profesor de hepatologie la Queen Mary’s, University of London.
Decizia NICE a fost luata in urma analizarii datelor comparative din studii clinice, care au aratat ca pacientii cu cea mai comuna forma de hepatita cronica B au sanse mai mari de remisie de durata, daca sunt tratati cu noul medicament, comparativ cu tratamentele standard curente.
Sanse cu 66% mai mari in obtinerea remisiei de durata
O alta comparatie a aratat, de asemenea, ca pacientii tratati cu acest nou produs au sanse cu 66 la suta mai mari sa obtina remisie de durata, comparativ cu medicamentele folosite pana in prezent pentru tratamentul acestei boli.
"Aprobarea NICE inseamna ca, pe langa remisia sustinuta, pacientii vor face cu de trei ori mai putine injectii si vor primi tratament pe o perioada mai scurta de timp decat in cazul tratamentelor actuale. Acest lucru este cu atat mai important, avand in vedere ca rezistenta la unele medicamente f