O afacere profitabilă pentru proprietarii de vile şi locuinţe renovate ca la carte din nordul elitist al Bucureştilor. Intrând în oraş, posibilitatea de a locui într-o vilă care iese din tiparele clasice este puţin mai ieftină - până la 6.000 de euro/lună. Cele mai "mici" chirii se plătesc pentru zona Unirii - cel puţin1.000 euro/lună. În ciuda sumelor cu multe zerouri, proprietarii nu se plâng că n-ar avea clienţi, majoritatea angajaţi ai unor companii multinaţionale. Ei plătesc pentru confortul de acasă.
Că este vorba despre vile vechi, ulterior renovate ori construcţii noi, ultramoderne, luxul de a locui în asemenea spaţii este sinonim cu un confort deosebit. Pentru sume cuprinse între 1.000 euro şi 8.000 euro, chiriaşul - de regulă, un expatriat familist - va avea la dispoziţie toate facilităţile în materie de locuire, explică Liliana Vasile, directorul departamentului Închirieri din cadrul companiei Regatta.
Mai multe dormitoare spaţioase, mobilate cu gust, bucătărie utilată complet, saună, sală de fitness, chiar şi cramă sunt doar câteva detalii. Fericitul chiriaş se poate relaxa afară, în grădina amenajată de specialişti, sau pe terasa vilei. Cei care preferă zona mai liniştită din Băneasa pot avea norocul să admire pădurea de la fiecare fereastră a vilei. În schimb, cine preferă agitaţia oraşului poate alege o vilă din centrul Capitalei. Confortul este acelaşi, la sume mai mici cu până la 2.000 euro/lună. "Proprietarii preferă să închirieze străinilor, pentru că oferă o foarte mare siguranţă în privinţa banilor şi a păstrării siguranţei proprietăţii. În general, contractele de închiriere se încheie pentru o perioadă de doi ani", mai spune specialistul de la Regatta.
La Unirii e mai ieftin
Pentru cine nu are nevoie de un spaţiu mare şi locuieşte singur ori vrea să aibă şi o locuinţă de serviciu, pe lângă reşedinţa din afara oraşulu