CINE DA MAI MULT Tinerii spun ca muncesc mai mult si ii sustin financiar pe pensionari. Pe de alta parte, femeile sunt de parere ca aloca mai mult din viata lor serviciului decat barbatii.
Adevarul e undeva la mijloc. Cine munceste mai mult in Romania? Barbatii sunt de parere ca ei muncesc mai mult in aceasta tara, in proportie de 23%, fata de femei, pentru care voteaza numai 10%. In schimb, reprezentantele sexului frumos privesc lucrurile putin diferit. Conform datelor sondajului CURS, ele spun ca muncesc mai mult - in proportie de 32% - fata de barbati, numai 18%. Si totusi, atat femeile, cat si barbatii intervievati cred ca muncesc in aceeasi proportie si unii si altii. Respectiv, domnii, 58%, sunt de parere ca si unii, si altii lucreaza la fel de mult, iar doamnele - intr-o proportie de 56%.
Si totusi muncesc mai mult femeile decat barbatii? In Romania este impamantenita ideea ca femeile fac toate treburile de pe langa casa, au grija de copii si, nu in ultimul rand, au o cariera care le mananca ore bune din zi. Poate fi acesta motivul pentru care 26% dintre persoanele peste 60 de ani considera ca femeile muncesc mai mult in Romania, fata de numai 12% care sunt de parere ca barbatii lucreaza mai mult in tara noastra.
Schimbarile de pe piata fortei de munca din Romania arata clar ca reprezentantele sexului frumos muncesc cot la cot cu barbatii. 55% dintre intervievatii intre 31 si 55 de ani sunt de parere ca si unii, si altii muncesc la fel de mult.
TINERII. Daca doamnele si domnii au ajuns la un fel de compromis in ceea ce priveste persoanele care muncesc mai mult in Romania, tinerii si varstnicii sunt de parere, fiecare, ca ei muncesc mai mult.
Mai exact, 41% dintre tinerii cu varste intre 18 si 30 de ani spun ca ei lucreaza mai mult, in timp ce 35% dintre persoanele peste 56 de ani cred ca ele presteaza mai mult la locul de munca. I