Curtea Colegiului "Murgoci" a devenit, vineri seara, loc de intilnire pentru toti tinerii indragostiti. Aproape 100 de copii, sub indrumarea profesorului Lucian Constantin, membru al UAP - filiala Braila, au asezat sute de mici luminari realizind o inima inflacarata. "Am plecat la acest drum impreuna cu elevii Colegiului "Murgoci" si am incercat sa descoperim fenomenul luminii in arta plastica. Am ajuns la concluzia ca trebuie sa subordonam lumina unei forme deja existente, inima. Asa a aparut ideea realizarii unei inimi din luminari, pentru ca luminarea este un foc modern. Inima realizata din luminari aprinse doreste sa simbolizeze dragostea si interesul tinerilor pentru sarbatorile traditionale romanesti" a explicat prof. Lucian Constantin.
Profesorul Lucian Constantin este realizatorul si coordonatorul mai multor proiecte inedite pe plan local si national. In urma cu trei ani, cu prilejul proiectului "Noi sintem romani", a infiintat in cadrul Gradinitei "Palatul de clestar" un atelier de ceramica, in anul 2004 a realizat impreuna cu un grup de elevi "Tramvaiul sperantei", un mijloc de transport pictat in mod inedit, iar citeva luni mai tirziu a inaugurat prima Galerie de Arta mobila. Mai mult, pentru propriile sale lucrari a inventat locuri inedite pentru expozitii, prezenta sa inviorind viata artistica si culturala a orasului.
Curtea Colegiului "Murgoci" a devenit, vineri seara, loc de intilnire pentru toti tinerii indragostiti. Aproape 100 de copii, sub indrumarea profesorului Lucian Constantin, membru al UAP - filiala Braila, au asezat sute de mici luminari realizind o inima inflacarata. "Am plecat la acest drum impreuna cu elevii Colegiului "Murgoci" si am incercat sa descoperim fenomenul luminii in arta plastica. Am ajuns la concluzia ca trebuie sa subordonam lumina unei forme deja existente, inima. Asa a aparut ideea realizarii unei inimi di