Opt dintre membrii cenaclului "Coloana H" expun pe simezele Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" 25 de lucrari ce au ca tema dragostea. Maestrul tinerilor artisti, profesorul si artistul plastic Hugo Maracineanu a spus ca prin aceasta expozitie nu a urmarit sa ilustreze sarbatoarea Dragobetelui, ci sa o cinsteasca. "Este vorba de sentimentul de bucurie, de trezire la viata. Denumirea de Dragobete vine de la Dragos, Dragan, din care se formeaza mai tirziu buzoianul Dragaica. Dragobetele este un animal care acum probabil a scos primele musuroaie, iar cind incep sa apara aceste musuroaie este semn sigur ca vine primavara. Noi sarbatorim in felul nostru acest Dragobete. Vesnic se arunca asupra cenaclului ca toti elevii picteaza ca maestrul Hugo. Uitati-va pe simeze si nu veti gasi doi copii care sa picteze la fel. E liber fiecare sa se exprime pe sine cum vrea", a spus profesorul Hugo Maracineanu. Au mai fost prezentate apoi obiceiuri legate de Dragobete din mai multe zone ale tarii, fiindu-le prezentate particularitatile si semnificatiile.
Cei opt elevi de la Liceul de Arta, Colegiul "Murgoci", Colegiul Economic "Ion Ghica", Scoala "Mihai Eminescu" si Scoala Movila Miresii, Marian Balan, Paul Bitca, Livia Cretu, Oana Datcu, Alexandra Dedu, Leonard Malureanu, Bianca Parlog, Georgiana Scarlat au prezentat lucrari executate in acrilic, tempera, acuarela sau ulei. Manifestarea a fost moderata de reprezentantul Bibliotecii Judetene, Valentina Chiriac.
Opt dintre membrii cenaclului "Coloana H" expun pe simezele Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" 25 de lucrari ce au ca tema dragostea. Maestrul tinerilor artisti, profesorul si artistul plastic Hugo Maracineanu a spus ca prin aceasta expozitie nu a urmarit sa ilustreze sarbatoarea Dragobetelui, ci sa o cinsteasca. "Este vorba de sentimentul de bucurie, de trezire la viata. Denumirea de Dragobete vine de la D