Secretele ce invaluie tranzactia prin care Petrom a fost preluata de OMV si dorinta autoritatilor de a pastra ascunse presupusele clauze dezavantajoase pentru statul roman aduc prejudicii de imagine celei mai mari firme din domeniul petrolier de pe piata romaneasca.
Acuzele formulate de procurori impotriva lui Dinu Patriciu afecteaza imaginea companiei Rompetrol, iar taraboiul actionarilor de la RAFO arunca umbre asupra seriozitatii cu care acestia trateaza afacerile. Doar LukOil tace si face, rusii atacand tacuti pozitia a doua pe piata autohton
Petrolistii romani nu au parte de liniste.
Fie ca este vorba de hartuieli intre actionarii care incearca sa controleze afacerile ori de circul mediatic prin care reprezentantii Parchetului vor sa convinga publicul de vinovatii inca nedovedite, fie ca este vorba, pur si simplu, de un contract de privatizare secretizat, ce ar putea ascunde cifre ciudate si beneficii urat mirositoare, firmele romanesti care transforma titeiul in bani traverseaza o perioada agitata.
Oriunde in lume, mirosul titeiului starneste apetitul finantistilor, invidia altor industrii si nervozitatea autoritatilor. La noi insa, ceea ce se intampla acum in lumea petrolistilor pare decupat dintr-un scenariu de film.
RAFO
Rafinaria din Onesti, cu datorii istorice uriase si un actionariat din care nimeni - nici macar statul - nu intelege nimic, face eforturi uriase sa-si imbunatateasca imaginea. Echipa de fotbal Steaua si Nadia Comaneci sunt numai doua dintre sursele ce rasfrang o imagine pozitiva asupra afacerilor cu benzina rafinata in Moldova.
Dar deficitul in planul credibilitatii a ramas la un nivel ridicat, iar scandalurile se tin lant. Reprezentantii actionarilor inscrisi in documentele rafinariei, despre care exista indicii ca si-au vandut participatiile, sunt acuzati de spalare de b