In urma unei serii intregi de investigatii, expertii din cadrul Departamentului de Lupta Antifrauda (DLAF) de la guvern au trimis, in sfarsit, procurorilor de la DNA dosarul referitor la programul european Youth. Potrivit sefului DLAF, Tudor Chiuariu, s-au constatat “indicii de posibile fraude”, in valoare de circa 1,6 milioane de euro, la Autoritatea Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor (ANSIT) care a gestionat programul. L-a gestionat pana in decembrie 200
In urma unei serii intregi de investigatii, expertii din cadrul Departamentului de Lupta Antifrauda (DLAF) de la guvern au trimis, in sfarsit, procurorilor de la DNA dosarul referitor la programul european Youth.
Potrivit sefului DLAF, Tudor Chiuariu, s-au constatat “indicii de posibile fraude”, in valoare de circa 1,6 milioane de euro, la Autoritatea Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor (ANSIT) care a gestionat programul. L-a gestionat pana in decembrie 2005, cand Comisia Europeana (CE) a decis suspendarea sa. De ce oare? Din cauza “managementului defectuos” al institutiei, asa cum scrie Pierre Mairesse, directorul departamentului pentru tineret din cadrul CE, intr-o nota adresata agentiilor nationale, publicata pe internet.
Directorul ANSIT, Cristian Rizea, spune ca actualul management al institutiei nu are nici o vina si nu a fraudat nici un euro din programul Youth. Potrivit acestuia, singurele nereguli provin din perioada 2000-2001, cand programul Youth era gestionat de o alta agentie, Eurotin.
“Declaratiile lui Chiuariu reprezinta un abuz in functie. Frauda nu o decide DLAF. Este prea devreme sa se pronunte un verdict, daca abia au trimis dosarul la DNA”, spune Rizea. In plus, mai afirma acesta, la finalul controlului, care a durat peste o luna de zile, reprezent