Saptamana trecuta, ziarele economice consemnau sec cateva cifre comunicate de Institutul de statistica sau de BNR : anul 2005 a fost primul an in care numarul salariatilor pe ansamblul economiei a crescut, dupa 15 ani de scadere, cu vreo 120.000 de locuri de munca. Alta stire: date preliminare arata ca investitiile straine in Romania, anul trecut, s-au ridicat la aproximativ 5,3 miliarde de euro, fata de 4,3 miliarde in 2004, cu mentiunea ca suma din 2004 cuprinde si banii incasati din privatiza
Saptamana trecuta, ziarele economice consemnau sec cateva cifre comunicate de Institutul de statistica sau de BNR : anul 2005 a fost primul an in care numarul salariatilor pe ansamblul economiei a crescut, dupa 15 ani de scadere, cu vreo 120.000 de locuri de munca. Alta stire: date preliminare arata ca investitiile straine in Romania, anul trecut, s-au ridicat la aproximativ 5,3 miliarde de euro, fata de 4,3 miliarde in 2004, cu mentiunea ca suma din 2004 cuprinde si banii incasati din privatizarea Petrom.
Aceste cifre arata ca introducerea cotei unice de impozitare a produs efecte chiar in primul ei an de viata. Daca la aceste cifre adaugam faptul ca pentru aproximativ 2,5 milioane de oameni viata este mai simpla, nu mai trebuie sa depuna declaratii de venit global, sau ca veniturile la bugetul statului nu au scazut, ba chiar au crescut sensibil, desi nivelul impozitelor s-a redus drastic, atunci vom avea o imagine mai clara a ceea ce a insemnat cota unica.
Continuare:
Cota unica, mereu surprinzatoare