IDEI PENTRU CASA TA Aflati care este cea mai buna metoda de a potrivi culorile pe care le alegeti pentru interioarele voastre, planificand rezolvarea cromatica a ambientului in cel mai mic detaliu
Oricine amenajeaza sau reamenajeaza o incapere se gandeste la o gama predominanta de culori. Am mai zis si repet ca trei, maximum patru culori sunt deajuns pentru a juca armonios planurile unui interior fara a-l aglomera si fragmenta excesiv. Evident, una dintre ele va fi dominanta.
Odata aleasa culoarea de baza, textura si tipul vopselei, urmeaza potrivirea cu celelalte culori (ale pardoselii, tamplariei, mobilei si ale aceesoriilor). Dar cum facem sa alegem combinatiile cele mai potrivite ca nuante, tonalitati si intensitati? Cum sa faci sa alegi din douasprezece mii de nuante (cate am gasit la una dintre firmele de specialitate de pe piata noastra). Cum sa faci cand intr-un singur catalog gasesti douazeci si noua de nuante de rosu?
Este adevarat ca rosul se potriveste cu cremul, dar nu orice nuanta de rosu cu orice nuanta de crem. Alegerea lor depinde foarte mult de stilul si efectul care se doreste a fi obtinut.
METODA
Se pozitioneaza fereastra cartonasului deja ales pe fiecare nuanta din cercul de culori convenabile pana se gaseste combinatia potrivita Exista firme profesioniste care ofera o consultanta personalizata fiecarui client si care pun la dispozitie mostre care permit alaturarea succesiva a nuantelor, astfel incat sa se faca alegerea cea mai potrivita. Astfel, culorii de baza (care de altfel poate da tonul amenajarii de ansamblu) i se alatura pe rand potentialele culori pentru plafon sau pardoseala, braie, plinte sau profilaturi.
Astfel puteti intelege cum se pune in valoare o culoare, prin potentarea sau stingerea ei cu o alta si devine practic imposibil sa va treziti cu contraste puternice nedorite sau