Traficul de fiinte umane face din ce in ce mai multe victime, mai ales in Europa de Est, iar Romania nu face exceptie de la regula. Multe tinere ajung in retelele de trafic si cu greu pot scapa din cosmar. Pentru a veni in sprijinul elevelor pe care le are la clasa, prof. Daniel Voinea, de la Liceul de Arta, a realizat ieri la clasa prelucrarea unui material ce are ca tema traficul de carne vie. A discutat, impreuna cu elevii, despre ce inseamna traficul de fiinte umane, care este amploarea acestui fenomen - numai in Europa sint vindute 500.000 de fete si femei tinere, din care 25% sint minore si 50% au virsta cuprinsa intre 18 si 23 de ani, si ce inseamna sa fii victima. Elevele au vizionat apoi prima parte a unui film, o selectie de interviuri cu victime ale traficului de fiinte umane, care au vorbit despre cum se face recrutarea si ce chinuri au indurat in perioada sechestrarii.
Mai mult, profesorul Daniel Voinea le-a spus fetelor ca, in ultima perioada, metoda recrutarii prin promiterea unor slujbe bine platite este mai putin folosita. Acum, barbati cu virsta de 20 - 30 de ani le fac pe fete sa se indragosteasca de ei si le propun apoi sa plece impreuna in strainatate ca sa-si gaseasca slujbe mai bune si sa cistige bani. Cind ajung peste granita, fetele sint preluate de retele de proxeneti, iar tinarul se intoarce in tara pentru a-si gasi o noua victima. In final, profesorul le-a sfatuit sa nu spuna niciodata ca lor nu li se poate intimpla asa ceva si sa fie intotdeauna foarte atente.
Traficul de fiinte umane face din ce in ce mai multe victime, mai ales in Europa de Est, iar Romania nu face exceptie de la regula. Multe tinere ajung in retelele de trafic si cu greu pot scapa din cosmar. Pentru a veni in sprijinul elevelor pe care le are la clasa, prof. Daniel Voinea, de la Liceul de Arta, a realizat ieri la clasa prelucrarea unui material ce are