Invart bani multi. Milioane de euro. Care nu sunt ale lor, ci ale unor patroni care investesc incredere in ei. Dar si salarii pe masura. Sunt noii directori ai judetului, "manageri" - mai nou spus. Salarii de mii de euro, invidie si o poarta larg deschisa catre high-life - iata doar o parte din profilul noilor manageri din judet.
Profilul celor care, in cativa ani, isi vor porni propria afacere pentru a deveni noii milionari.
Acum doi ani, cel mai tanar manager pe care l-a avut Sibiul era Monica Fleseriu, care la 28 de ani a devenit directorul sucursalei Raiffeisen Bank si a avut in subordine 80 de angajati si sase agentii. A lucrat la mai multe banci pana a ajuns la Raiffeisen Bank.
"In afara de facultate, nu am facut alte studii intr-un sistem organizat, dar am avut multe cursuri tehnice destinate managementului la inceputul carierei. Asa am absolvit Academia de Management Raiffeisen. Studiile din facultate nu iti ajung, iti deschid doar calea. Conteaza dorinta de a progresa si de a merge mai departe," spune Monica Fleseriu.
Domeniul bancar este cel mai bine platit la ora actuala. Sistemul Raiffeisen a acceptat ca tot mai multi tineri sa fie promovati pe functiile de manageri. Mediul este intr-o continua schimbare. Internetul, globalizarea, cunostintele acumulate intr-o perioada foarte scurta de timp, accelereaza avansarea pe un astfel de post.
"In ultimii doi ani, am observat tot mai multi tineri manageri. Sunt foarte ambitiosi si vor sa dovedeasca acest lucru. Un manager bun trebuie sa aiba abilitati de a lucra cu oamenii, iar echipa este cea mai valoroasa," continua Monica Fleseriu.
In ceea ce priveste timpul liber al unui manager, daca acesta stie sa isi managerieze oamenii, stie sa isi faca si timp liber. "Viata privata are