Pâna pe 23 aprilie, credinciosii nu mai au voie sa manânce carne, brânza, lapte sau oua. Pietele craiovene au fost aprovizionate pâna la refuz cu legume si fructe, dar si produse din soia ce pot inlocui cu succes preparatele din carne. Postul Pastelui este cel mai important in traditia bisericii ortodoxe. „Sunt scutiti de post numai copiii pâna la sapte ani, lauzele, bolnavii sau cei neputinciosi, precum si cei aflati in situatii speciale. In rest, este bine ca toti credinciosii sa tina cele sapte saptamâni de post“, a spus Gheorghe Cioiu, purtator de cuvânt al Mitropoliei Olteniei. Multi dintre pensionarii craioveni considera ca toate cele sapte saptamâni de post reprezinta o perioada extrem de importanta, de purificare a organismului si de „jertfa“ pentru sfintele sarbatori care se apropie. „Tin in fiecare an Postul Pastelui si al Craciunului. Cumpar in special legume, fructe, dar si produse din soia din care prepar mâncaruri delicioase. Exista magazine speciale, in care gasesc produse naturiste, al caror pret nu este foarte mare. Cu doar 50.000 de lei prepar o ciorba din perisoare de soia, snitele si chiar si o mâncare cu cubulete de soia. Sunt extrem de bune, seamana la gust cu carnea si sunt si foarte sanatoase. In schimb, pretul gutuilor, prunelor uscate, fructelor este destul de mare pentru buzunarele noastre, ale vârstnicilor“, a spus Ioana Cârstea, pensionara din Craiova. In ultimii ani, si tinerii sau adolescentii craioveni s-au apropiat tot mai mult de credinta, multi dintre ei tinând chiar posturile de peste an. „Nu reusesc, de obicei, sa tin tot Postul Pastelui, insa miercurea si vinerea intotdeauna am grija sa nu manânc de dulce. La fel de importante, din câte am aflat, sunt prima si ultima saptamâna ale postului, pe care le tin intotdeauna. Ma ajuta foarte mult si la scoala, iar dupa perioada iernii este binevenita o cura de zarzavaturi. Manânc salate