Ceapa picanta cu rosii.
Ingrediente: 2 cepe rosii potrivite, 1 lingura margarina, 1-2 linguri ulei, 1/2 lingurita chimen macinat, 1/2 lingurita coriandru, 1 varf de cutit piper, 2 rosii mijlocii.
Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie rondele subtiri, se pune intr-o tigaie impreuna cu margarina, uleiul si condimentele si se lasa sa se caleasca 2-3 minute. Se adauga rosiile si se dunstuiesc si ele cateva minute, pana ce se inmoaie. Ceapa se serveste calda, presarata cu coriandru verde tocat marunt.
Ceapa prajita
Ingrediente: 12 cepe mici de arpagic, 30 g margarina, 1-2 linguri ulei, 1/4 lingurita boia dulce, 1/2 lingurita zahar (eventual brun).
Mod de preparare: Se curata cepele de coaja. Intr-o tigaie se pun la incins margarina, uleiul si boiaua, se adauga cepele intregi si se prajesc circa 5 minute la foc potrivit, intorcandu-le usor. Se incorporeaza zaharul, se amesteca si se servesc fierbinti.
Rondele de ceapa cu curry
Ingrediente: 2 cepe potrivite, 3 linguri ulei de masline, 2 lingurite praf de curry, 1/2 lingurita zahar.
Mod de preparare: Se curata cepele si se taie rondele subtiri. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga praful de curry si rondelele de ceapa si se lasa sa se patrunda circa 5 minute. Se incorporeaza zaharul, se amesteca si se serveste ceapa fierbinte.
Ceapa cu usturoi
Ingrediente: 2 cepe mijlocii, 1 lingura margarina, 2-3 linguri ulei, 1-2 catei de usturoi, cateva codite de ceapa verde.
Mod de preparare: Se curata cepele si se taie in opt. Se pun pe foc, intr-o tigaie, margarina si uleiul si dupa ce s-au incins, se adauga ceapa si usturoiul curatat si presat. Se dunstuiesc 5-6 minute, pana ce se inmoaie, se presara deasupra coditele de ceapa verde taiate rondele si se servesc fierbinti.
Salata rapida de ceapa
Ingredien