Desi in Parlament au fost introduse recent mai multe amendamente, prin care se urmareste modificarea legii ce ii obliga pe demnitari si magistrati sa isi faca publice declaratiile de avere (Legea 115/1996), la Galati numerosi politicieni, ce detin functii de conducere in administratia publica, au incercat sa
isi ascunda de ochii electoratului o mare parte din agoniseala. In guvernarea precedenta, politicienii din PSD obisnuiau sa isi treaca vilele si firmele pe numele finilor sau mamelor lor, ajunse de mult la varsta senectutii.
Acum se obisnuieste ca politicienii care isi fac lobby, din functiile detinute, si incheie diverse contracte cu statul roman, sa isi ascunda de ochii electoratului societatile comerciale la care sunt actionari si pe baza carora isi sporesc veniturile.
Pe langa ei, exista si persoane care refuza sa isi publice la timp agoniseala, sau care, la finalul mandatului „uita" ca au obligatia sa spuna celor care i-au ales, daca s-au mai imbogatit sau nu in perioada in care trebuiau sa se preocupe strict de interese galatenilor.
Cu toate acestea, in Galati, nici o persoana cu functie publica nu a avut probleme cu justitia din cauza nerespectarii legilor anticoruptie.
Si Florin Paslaru si-a ascuns firma
Declaratia de avere a consilierului local PSD, Florin Paslaru contine si ea unele inadvertente.
Consilierul local a specificat faptul ca a realizat in anul fiscal precedent un venit 240 de milioane de lei pentru indeplinirea functiei de manager al firmei SC TV Galati SA, insa la rubrica plasamente, actiuni sau parti sociale, consilierul a mentionat ca nu detine actiuni la nici o societate privata.
La Oficiul Registrului Comertului se specifica insa faptul ca acelasi po