Saptamana trecuta a avut o lichiditate in scadere cu 27% fata de precedenta. Valoarea totala a schimburilor a atins un nou minim saptamanal pe anul 2006 la nivelul de 158 milioane RON, media tranzactiilor per sedinta scazand la 31,6 milioane RON. Cel mai lichid blue-chip a fost in aceasta perioada Banca Transilvania.
Variatii nesemnificative pe indici
Toti indicii pietei au inregistrat evolutii foarte volatile in aceasta saptamana, dar fata de perioada precedenta, variatiile au fost de mica amploare.
Indicele BET a scazut cu 0,33% si isi mentine tendinta descendenta pe termen mediu, apreciaza analistii de la Intercapital SA. Indicele BET-Compozit a scazut nesemnificativ cu 0,04%, si aici tendinta pe termen mediu mentinandu-se descendenta. Indicele BET-FI a urcat cu 1,11% dupa ce SIF-urile au trecut printr-o perioada agitata.
Indicele ROTX listat la Bursa din Viena, care reflecta evolutia celor mai puternice sapte companii de la BVB (BRD, TLV, RRC, SNP, IMP, BCC si ATB), a urcat cu 0,99%.
Piata a avut o evolutie echilibrata
In aceasta saptamana a existat un echilibru intre numarul emitentilor care au inregistrat cresteri (25) si numarul celor aflati la polul opus. Cei mai fericiti au fost actionarii societatii Turism Hoteluri Restaurante Marea Neagra (EFO), cotatia acestui emitent urcand cu 18,64%, urmati de cei ai companiei Chimopar Bucuresti (CPR), cu un plus de 14,54%, si actionarii Sinteza Oradea (STZ) care au casigat 11,11%, procesul concentrarii actionariatului la acest emitent continuand.
Cele mai afectate de scaderi au fost companiile Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) cu un minus de 15%, urmata de Rolast Pitesti (RLS) cu un minus de 14,04% si Carbid-Fox Tarnaveni (CRB), care au pierdut 10,8%.
SIF-urile agita piata de capital
Dupa ce saptamana trecuta piata de capital a f