înfiinţarea unui restaurant cu tipic indian în Galaţi. Un băiat isteţ, Doru Chiter, a deschis restaurantul dorit, targetul fiind chiar indienii de la Mittal Steel, familiile acestora, dar şi înfiinţarea unui restaurant cu tipic indian în Galaţi. Un băiat isteţ, Doru Chiter, a deschis restaurantul dorit, targetul fiind chiar indienii de la Mittal Steel, familiile acestora, dar şi partenerii de afaceri. "Am încheiat un contract cu Sidex, către care trimitem facturile după fiecare masă de protocol", declară patronul restaurantului. Cum indienii lui Mittal se află şi în alte zone ale României, acest tip de afacere este în dezvoltare.
Afacerea s-a triplat şi vin peţitorii
În 2005, ambasadorul Indiei la Bucureşti, Ajai Malhotra, declara că investiţiile ar putea fi de 500 milioane de dolari, în contextul în care potenţialul disponibil al Indiei îl depăşeşte pe cel al SUA, Franţei sau Rusiei. Nu e de mirare că în Bucureşti există deja trei restaurante cu specific indian: Taj, Haveli şi Carisma. Clientela e formată din indieni, în special cei de la Mahindra&Mahindra, dar şi personalul diplomatic din Bucureşti. Meniul este servit după tradiţia indiană. Iar atmosfera este dată de muzica discretă şi de dansurile indiene. Cum afacerile se dezvoltă, românii vor să le cumpere. "Afacerea s-a triplat şi mulţi încearcă s-o cumpere. Dar n-o vând, căci este profitabilă", declară patronului restaurantului din Galaţi.
Investiţia Într-un restaurant specific
* 60.000-70.000 $, pentru un restaurant mic
* 100.000 $ pentru un restaurant mai mare
* ustensile: - tandur, cuptor tradiţional - 2.000-4.000 $; - boluri - 10-12 $/bucată; - karlagi, ceaun - 20-30 $/bucată
* 400.000 ROL, preţul pentru un meniu complet la Galaţi
* 600.000-700.000 ROL, un meniu la Bucureşti
Indienii, în toată România
* Mittal Steel: Sidex Galaţi,