Seria de manifestari de la Universitatea "Constantin Brancoveanu" dedicate implinirii a 15 ani de existenta a inceput, ieri, cu doua lansari de carti, una stiintifica si o alta documentara.
Manifestarea a fost moderata de conf. univ. dr. Elena Enache, decanul Facultatii de Management si Marketing in Afaceri Economice, care a subliniat atentia acordata de conducerea universitatii lansarilor de carti.
Tratatul "Valorificarea resurselor naturale", in trei volume, coordonat de prof. dr. ec. ing. Gheorghe Preda, a fost prezentat chiar de autor. Volumul I, coordonat de profesorii Mihai Marinescu si Gabriel Nastase, se refera la bazele resurselor naturale, problema epuizarii lor si cum pot fi ele economisite. Volumul II, coordonat de profesorii Constantin Bratianu si Marin Socolescu, se refera la cresterea eficientei valorificarii resurselor naturale, iar volumul III, coordonat de prof. univ. dr. Alexandru Puiu, vizeaza managementul resurselor naturale. Tratatul a fost tiparit de editura "International University Press".
Rectorul Universitatii "Brancoveanu", prof. univ. dr. Alexandru Puiu, a amintit apoi citeva elemente esentiale din viata de cercetator innascut a lui Gheorghe Preda, pe care l-a cunoscut pe vremea cind era profesor in cadrul Academiei de Stiinte Economice de la Bucuresti, intr-un cadru relaxat, nonconformist. Apoi a realizat o scurta trecere in revista a evolutiei problemei valorificarii resurselor in Romania. "Prima data in Romania a aparut aceasta problema in ajunul celui de-al doilea Razboi mondial, cind un colectiv finantat de Casa Regala si Banca Nationala a tiparit opt volume despre resursele naturale ale tarii, cum nu s-a mai facut in Europa la acea vreme. Apoi a urmat industrializarea socialista, care s-a bazat pe acel tratat finantat de Casa Regala" a mai spus prof. univ. dr. Alexandru Puiu. Prorectorul Ion Scurtu a