E greu, la un moment dat, sa mai fii uimit sau scandalizat de cinismul, impostura si prostia care vin din directia multor membri ai clasei noastre politice. Doza in care acestea se revarsa, zilnic, in spatiul public este mare, destul de mare incat sa desensibilizeze.
Totusi, in ce ma priveste, eu nu reusesc nicicum sa ma obisnuiesc si cu faultarea grava a logicii care insoteste, in multe randuri, discursul si actiunile acestor politicieni.
Kelemen Hunor, membru UDMR si al Biroului Permanent al Camerei, a participat ieri la o emisiune TV in care s-a dezbatut, intre altele, cererea de perchezitie a caselor lui Adrian Nastase. Dl Kelemen a sustinut ca plenul ar trebui sa voteze secret, opinie care a fost rapid impartasita de dl Corlatean, reprezentantul PSD.
Nu discut aici argumentul ca asa ar fi sugerat in Constitutie, sau ca asa ar fi prevazut in Regulament. Acestea sunt simple minciuni; de altfel, dl Morar de la IPP i-a cerut deputatului sa enunte exact articolul care e incalcat, iar dl Kelemen i-a replicat in doi peri, asa cum se obisnuieste la politicienii de acest tip.
Ma refer la argumentul oferit de cei doi si enuntat cam asa: deputatii trebuie sa voteze secret pentru ca sa nu fie vot imperativ, pentru ca partidul nu vrea sa le dea ordine si sa-i oblige sa voteze intr-un fel sau in altul.
Logic, nu? E ca si cum politia sibiana m-ar descoperi pe mine baricadand febril drumul spre Poplaca; iar explicatia mea ar fi ca Poplaca este un loc ingrozitor in care nu vreau niciodata, niciodata sa ma duc.
Dupa ce s-ar asigura ca sunt major si vaccinat (si sunt), ca nu sunt schizofrenic (si nu sunt), politia mi-ar arde, foarte rezonabila, o amenda. Ce are a face baricadarea drumului cu neplacerea de a ajunge undeva? Daca nu-mi place Poplaca atunci nu trebuie sa merg acolo.
Cum dl Kelemen pare m