BARBATI LA CRATITA"Un adevarat bucatar sau o buna gospodina sunt magnifici restauratori ai trupului si ai sufletului. De la diplomatul Valentin Lipatti, pentru revista Hotel, am primit si publicat un superb eseu despre gastronomie si bucatarul-restaurator. Trebuie sa stim sa pretuim munca celui ce «bucatareste» si ne restaureaza sanatatea"
I.C. Rogojanu BARBATI LA CRATITA"Un adevarat bucatar sau o buna gospodina sunt magnifici restauratori ai trupului si ai sufletului. De la diplomatul Valentin Lipatti, pentru revista Hotel, am primit si publicat un superb eseu despre gastronomie si bucatarul-restaurator. Trebuie sa stim sa pretuim munca celui ce «bucatareste» si ne restaureaza sanatatea"
I.C. Rogojanu
Mii de carti, harti, gravuri si fotografii pe rafturile bibliotecii. Obiecte vechi, cu valoare si insemnatate istorica iti atrag atentia oriunde ai privi. Nu de alta, dar atunci cand intri pentru prima data in casa lui Ion C. Rogojanu ai sentimentul ca te afli intr-un muzeu. Bibliofil "de o viata", Ion are carti rare din aproape toate domeniile. Cat despre cartile de bucate, sa nu mai vorbim: de la cele mai vechi aparitii (din secolul al XVII-lea) pana la editii de ultima ora. Nimic nu lipseste din biblioteca lui gastronomica! Imaginati-va ca are cel putin 15.000 de meniuri originale, cel mai vechi fiind din 1860. Fiind atat de bine documentat in materie de bucatarie (cel putin teoretic), m-am gandit ca n-ar fi rau sa constat cum ii sta "la cratita", pregatind un martisor atipic partenerei de viata. I-am propus lui Ion sa intre in joc si a acceptat provocarea. "Un gourmet autentic iubeste si respecta floarea vietii - femeia", imi spune Ion.
MAESTRI. Dupa cum mi-a marturisit, este un hotelier "cu patalamale". Mentorii sai in acest domeniu au fost personalitati notorii din tara si din strainatate (de la profesoara Gudi, la expertii UNESCO D