Ajutata de membri ai coalitiei guvernamentale, opozitia si-a impus punctul de vedere in Parlament. Deputatii au respins cererea de perchezitie formulata de Ministerul Justitiei. Contrar declaratiilor din plen, deputatii au votat in final asa cum le-a dictat propria constiinta. Rezultatul final a aratat ca multi dintre parlamentari se tem sa nu aiba si ei soarta lui Nastase si atunci, s-au grabit sa-l apere. Cu 163 de voturi impotriva si 131 pentru, cererea de perchezitie a fost respinsa. Comisia juridica a Camerei Deputatilor se pronuntase la fel, prin vot secret, impotriva cererii de perchezitie.
Alianta a spus de la inceput ca va vota pentru perchezitie, propunand ca votul sa fie deschis. PC a sustinut ca este de partea Aliantei, in timp ce UDMR le-a acordat reprezentantilor sai libertatea de a se pronunta asa "cum doresc". Impotriva perchezitiei au fost reprezentantii opozitiei, PSD si PRM. Reprezentantii independentilor, ca si cei din grupul minoritatilor, altele decat cea maghiara, s-au abtinut de la orice comentariu pe aceasta tema.
Nastase: Perchezitia nu este legala
Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a spus ca se opune perchezitiei la imobilele sale nu pentru ca ar avea ceva de ascuns, ci pentru ca aceasta perchezitie este expresia unei presiuni politice indreptate impotriva sa. Nastase a adaugat ca aprobarea perchezitiei va fi "doar inceputul unei serii de abuzuri". In opinia sa, se incearca sa se dovedeasca luarea de mita, fapt care ar tine "de jocul politic al acestei perioade", dar care nu este adevarat.
Alianta se teme pentru imaginea Parlamentului
Inainte de inceperea dezbaterilor, deputatii Aliantei au spus ca vor vota fara echivoc pentru perchezitie. Asteptandu-se probabil la un vot final negativ, liderul grupului parlamentar al PD, Cristian Radulescu, a afirmat in plen ca