Presedintele CEC, Eugen Radulescu a explicat joi, in cadrul unei conferinte de presa, de ce a ales firma americana Transfer Rapid LLC pentru implementarea noului serviciu de transfer de bani din strainatate.
Principalul motiv invocat de Radulescu se refera la comisioanele mai scazute percepute de Transfer Rapid romanilor care trimit bani in tara, iar al doilea motiv tine de piata: CEC nu vrea ca piata sa fie dominata doar de doi jucatori care sa controleze politica de tarifare.
La data de 22 februarie, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) anunta lansarea unui serviciu de transfer rapid de bani, in parteneriat cu firma americana Transfer Rapid LLC, companie specializata in servicii financiare, dedicate in exclusivitate romanilor din strainatate.
Presa a reactionat nedumerita de faptul ca desi majoritatea bancilor din Romania colaboreaza cu doi mari transferatori, respectiv Western Union si Money Gram, CEC a ales o firma mica, abia infiintata al carei actionariat ramane confidential.
CEC nota in comunicatul de presa ca serviciul Transfer Rapid de Bani a intrat in functiune la data de 22 februarie a acestui an, in prima etapa fiind disponibil doar pentru comunitatile romanesti din SUA, urmand ca, din luna iunie a acestui an, sa fie operational si pentru Italia si Spania.
Nici joi, Eugen Radulescu nu a venit cu prea multe amanunte legate de acest actionariat. Scuza invocata de acesta: legislatia americana care este mai restrictiva. Singura "interfata" a companiei Transfer Rapid LLC ramane James Rosapepe, fost ambasador american la Bucuresti, al carui nume a fost prezentat de altfel si in cadrul comunicatului de presa din februarie.
"Actionarii acestei companii sunt oameni de afaceri americani foarte cunoscuti si importanti (unul dintre ei fost secretar de stat la Trezoreria SUA), care au avut legat