Vrajiti de cursul scurt de matusologie predat de profesorul Adrian Nastase, un adept al tehnicilor tibetane de dedublare care i-au permis sa-si iasa complet din piele si sa judece olimpian, in calitatea sa de persoana oficiala, cererea de perchezitionare a locuintei pe care o detine in calitatea sa de persoana privata, cu ochii tinta la spectacolul dezolant al acestei lumi politice, care pare din ce in ce mai departata de a noastra, riscam sa nu mai bagam de seama furtisagurile din batatura, sigur, marunte fata de ale alesilor zilei, si totusi mai usor de descoperit si, poate, de oprit.
CNCSIS (Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din invatamintul Superior) este principala institutie prin care se finanteaza cercetarea stiintifica in universitatile din Romania, precum si studiile postuniversitare.
Asa scrie pe site-ul www.cncsis.ro. Fondurile, atitea cite sint, se aloca prin intermediul programelor si al granturilor scoase la concurs in fiecare an. in perioada aceasta, ar trebui sa se incheie evaluarea cererilor de finantare depuse in toamna lui 2005 (despre cum si cine face evaluarea, cu alta ocazie). De curind, un coleg al nostru mai vigilent, dl Gigel Militaru, a descoperit (pe Internet, putea s-o faca oricine) o ciudatenie. Iata: proiectul cu titlul Dezvoltarea comunitatilor rurale si dinamica integrarii europene. Perspectiva comparativa, avindu-l ca director de proiect pe dl Ilie Badescu, a fost depus pentru finantare la CNCSIS, in sesiunea din 2005. La afisarea rezultatelor competitiei, proiectul a aparut simultan ca proiect neeligibil pentru finantare (dintr-un motiv birocratic), dar si ca proiect eligibil cu un punctaj de 95,33 de puncte (din 100 posibile). Ulterior, proiectul a fost sters de pe lista proiectelor neeligibile, iar pe lista proiectelor eligibile, acelasi proiect (nr. 858), cu acelasi titlu, apare cu un alt director de