spus prefectul. El a solicitat o discuţie personală cu primarul Gheorghe Ciuhandu, şeful Comisiei de fond funciar. "De un an şi ceva, de când sunt eu prefect, la discuţii se prezintă doar spus prefectul. El a solicitat o discuţie personală cu primarul Gheorghe Ciuhandu, şeful Comisiei de fond funciar. "De un an şi ceva, de când sunt eu prefect, la discuţii se prezintă doar responsabila biroului agricol. Nemulţumirile se adună şi ne trezim cu procese în justiţie, atât comisia de fond funciar locală, cât şi cea judeţeană", s-a plâns Drăgănescu.
Terenul disponibil, de 60 de ori mai mic decât cererile
Primarul Gheorghe Ciuhandu a anunţat luna trecută că se află în imposibilitatea de a onora toate cererile de terenuri, în condiţiile în care la dispoziţia comisiei se află o suprafaţă de… 60 de ori mai mică decât cea solicitată. Pentru a onora toate solicitările, Primăria Timişoara ar trebui să ofere, pentru reconstituirea sau constituirea dreptului de proprietate, aproape 12.000 ha de teren extravilan, peste 100 ha de teren intravilan şi 25 ha de pădure. Comisia locală de fond funciar are însă la dispoziţie numai 176 hectare de teren. Până acum, la Primăria Timişoara au fost înregistrate aproape 3.000 de solicitări pentru terenuri.
Un subiect sensibil
Cel mai sensibil subiect este legat de cererile de restituire din terenurile Universităţii de ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB). "Terenul este foarte disputat şi va fi o bătălie foarte mare. Acolo voi verifica eu, personal, CF-urile, în original", a promis prefectul. Este vorba despre terenurile Staţiunii de Cercetări Agricole a USAMVB. În vizorul "vânătorilor de pământ" sunt 16 hectare de teren cu front stradal, pentru care Ovidiu Drăgănescu a iniţiat deja, de anul trecut, un proiect de hotărâre de guvern, pentru restituirea lor. Problema este însă că mu