"Intepaturile" adresate indirect presedintelui de catre Adrian Nastase, cum ca el n-a fost niciodata de acord cu arestarea vreunui politician si nici macar cu arestarea in general, n-au ramas fara ecou.
Inspectorii judiciari din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii au finalizat cercetarile, concluzionand ca declaratia ex-premierului este "inoportuna" si "se expune inevitabil si constient la un control atent din partea mass-media".
Nota Inspectiei judiciare va fi prezentata astazi in cadrul sedintei de plen a CSM, impreuna cu articolele din presa, urmand ca acesta sa dispuna.
In urma afirmatiilor legate de dosarul "Flota", facute de Adrian Nastase la un post de radio si preluate ulterior de mass-media, CSM s-a sesizat din oficiu si a cerut verificari, atat in privinta anchetei desfasurate de procurorii anticoruptie, cat si din perspectiva calitatii de fost prim-ministru a vorbitorului. Din analiza celor 198 de volume ale dosarului a rezultat ca procurorii n-au facut niciodata vreo propunere de arestare preventiva pentru nici unul dintre inculpati, deci nici fata de "actualul presedinte Traian Basescu".
Mai mult, inspectorii CSM au contactat toate persoanele care
s-au ocupat de acest dosar, chiar daca nu-si mai desfasoara activitatea in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. Acestea sunt procurorul-sef Vasile Draghici (angajat acum in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta), procurorul Ioan Otel (pensionat) si fostul procuror general adjunct Gheorghe Suhan - cel are a confirmat rechizitoriul (si el pensionat). Potrivit declaratiilor acestora, "nu s-a pus niciodata problema vreunei arestari in cauza, nici macar in discutiile purtate intre colegi sau cu conducerea institutiei".
Totodata, au fost contactati telefonic si procurorul general Ilie Botos si fostul sef al Parchetului National Anticoruptie Ioan Amar