despre apariţia recentă în America a raportului intitulat "Rusia merge într-o direcţie greşită: ce pot face SUA?", elaborat de o comisie a Consiliului american pentru relaţii internaţionale, despre apariţia recentă în America a raportului intitulat "Rusia merge într-o direcţie greşită: ce pot face SUA?", elaborat de o comisie a Consiliului american pentru relaţii internaţionale, în care autorii se arată sceptici în legătură cu "parteneriatul strategic" dintre cele două state în viitorul apropiat.
Bush, pentru continuarea relaţiilor SUA - Rusia
Potrivit afirmaţiilor lui Lavrov, la încheierea discuţiilor cu preşedintele Bush, acesta din urmă a confirmat disponibilitatea SUA de a dezvolta parteneriatul cu Rusia în toate direcţiile. Răspunzând preocupării Moscovei legate de ritmul lent al tratativelor cu SUA privind intrarea Rusiei în Organizaţia Mondială a Comerţului, Bush a promis că va urmări personal această chestiune. Preşedintele american s-a interesat de pregătirile în vederea desfăşurării summitului G 8 de la Sankt-Petersburg, definitivarea ordinii de zi propuse de Moscova, fiind examinate măsurile concrete pe care cele două ţări le pot întreprinde pentru ca reuniunea să se încheie cu succes.
Problemele fierbinţi nu au fost ocolite
Pe de altă parte, dialogul cu secretarul de stat american, Condoleezza Rice, au scos în evidenţă unele divergenţe legate atât de evoluţia situaţiei din Rusia, cât şi de abordarea unor probleme de politică externă.
La conferinţa de presă comună, "Condie" a evocat îngrijorarea în legătură cu soarta democraţiei în Rusia. La rândul său, Lavrov a dezminţit ştirile potrivit cărora Rusia ar fi transmis Teheranului o propunere de compromis vizând posibilitatea îmbogăţirii uraniului în cantităţi mici pe teritoriul Iranului.
Ministrul rus a anunţat, de asemenea, că discuţiile recente d