Marti, Scoala "Mihai Viteazul" a demarat proiectul stiintific international "La route du savoir" (Lumea descoperirilor), un program interactiv desfasurat in 60 de scoli europene. Prima activitate a acestuia a urmarit refacerea itinerariului lui Marco Polo, un program prezentat de elevii claselor a III-a B si a VII-a B, sub indrumarea invatatoarei Ileana Lang si a profesoarei Cristina Mihalcea, directorul adjuct al institutiei mai sus amintite.
Timp de aproximativ o ora, micutii au prezentat scurte intimplari din viata marelui aventurier si, in final, au avut surpriza sa stea de vorba cu o braileanca ce a vizitat India si care le-a povestit despre traditiile si obiceiurile indiene. Ceea ce le-a captat cel mai mult atentia a fost portul indian, bijuteriile si sculpturile in lemn de santal.
Proiectul se va incheia la sfirsitul lunii aprilie, dupa ce vor fi parcurse toate cele cinci actiuni ale acestuia. Dupa ce au refacut itinerariul lui Marco Polo, micutii vor invata punctele cardinale, se vor familiariza cu busola dupa care vor construi una si vor face o drumetie in Parcul Monument unde, cu ajutorul busolei confectionate, vor descoperi o comoara imaginara. "Proiectul se doreste a fi un program interactiv, cu schimb de mesaje intre toate cele 60 de scoli europene participante. Unul dintre cele mai importante lucruri este faptul ca parintii vor putea sa participe la acest proiect alaturi de copiii lor implicindu-se, astfel, direct la activitatile desfasurate de ei", a precizat invatatoarea Ileana Lang.
Marti, Scoala "Mihai Viteazul" a demarat proiectul stiintific international "La route du savoir" (Lumea descoperirilor), un program interactiv desfasurat in 60 de scoli europene. Prima activitate a acestuia a urmarit refacerea itinerariului lui Marco Polo, un program prezentat de elevii claselor a III-a B si a VII-a B, sub indrumarea invatatoar