Performantele unui manager sunt adesea oglinda unei echipe puternice de colaboratori. Asta ne-a fost confirmat si de Sorin Diaconu, director de productie in cadrul fabricii YKK Romania. Drumul de la ingineria mecanica, studiata la Universitatea Politehnica din Bucuresti, la coordonarea activitatii unei fabrici a fost presarat de momente de acumulare de experienta.
Dupa absolvirea facultatii in 1988, potrivit modului de organizare a societatii in acea perioada, a fost repartizat intr-o mare uzina (10.000 angajati) cu traditie in productia de utilaj petrolier.
"Ca stagiar a fost dificil sa ma acomodez cu stilul de comunicare practicat de oamenii din productie, total diferit de ceea ce exista in studentie", a marturisit Sorin Diaconu. Cu timpul, insa, a inceput sa capete experienta, sa inteleaga mai mult si sa realizeze ca, daca iti respecti colegii de echipa si le apreciezi realizarile, atunci poti deveni un bun lider.
Schimbarile au afectat si perspectivele carierei
Anul 1996 a adus o decizie importanta. "Am hotarat ca era timpul pentru o noua provocare si am decis sa parasesc sectorul de stat, pentru cel privat. Am acceptat sa preiau conducerea unei fabrici de ambalaje cu 40 angajati unde am inteles ca pentru a fi un bun conducator trebuie in primul rand sa castigi increderea oamenilor cu care lucrezi.
Acest lucru poate fi realizat doar daca ai niste prioritati clar definite si dovedesti ca esti capabil sa le oferi oamenilor sansa de a avea un viitor mai bun in firma respectiva", sustine Diaconu.
De la utilaj petrolier la fermoare
Nu multi sunt cei care pot spune cu mandrie ca sunt coordonatorii unei fabrici de fermoare. Si desi recunoaste ca initial starneste zambetele celor cu care vorbeste, Sorin Diaconu vorbeste cu mandrie, atat despre munca sa la YKK Romania, cat si despre echipa pe care a r