prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL).În schimb, 600 de familii care au casele în diferite stadii de dezvoltare în zona Voluntari se află în faţa posibilităţii de a-şi prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL).
În schimb, 600 de familii care au casele în diferite stadii de dezvoltare în zona Voluntari se află în faţa posibilităţii de a-şi pierde investiţiile şi chiar de a fi evacuate.
Printr-o hotărâre judecătorească din octombrie 2005, un teren de 26 de hectare, suprapus cartierului, a fost retrocedat fostului proprietar, constructorii fiind obligaţi să sisteze lucrările şi Comisia Locală Ilfov să elibereze terenul. O parte a familiilor păgubite a reacţionat, imediat, organizându-se într-o asociaţie şi începând contestarea hotărârilor judecătoreşti.
Păgubiţii se cred victimele unei "afaceri la cheie"
Diana Gavra, avocata păgubiţilor, este de părere că această retrocedare are un iz politic şi este susţinută, necondiţionat, de justiţie. "Greşelile făcute de judecători sunt extrem de grave. Raportul de expertiză care a suprapus terenul retrocedat cu cartierul şi pe baza căruia instanţa a hotărât este întocmit de cineva care nu are dreptul să facă expertize extrajudiciare. şi apoi, expertiza este greşită. Noi avem la dispoziţie trei expertize separate, care arată că terenul cu pricina este în cu totul alt loc, doar că acolo sunt alte construcţii terminate şi n-ar fi avut nicio şansă. Mai mult, dacă s-ar fi cercetat cărţile funciare, instanţa ar fi văzut că terenul este dat în folosinţa ANL, există interdicţii de înstrăinare şi grevare şi construcţiile sunt intabulate. şi chiar dacă s-ar suprapune terenurile, restituirea nu poate fi făcută, având în vedere că terenul a intrat, deja, în circuitul civil", explică avocata.
"Sunt manevre plănuite din timp"
Ion Radu Fotino şi-a cerut