Mai multi locuitori ai comunei Radesti (judetul Alba) s-au adunat, ieri, in fata Primariei, nemultumiti de rezultatul unei licitatii prin care au fost vandute ramasitele fostului CAP.
Oamenii i-au reprosat primarului ca a organizat in secret licitatia, pe care a castigat-o chiar un angajat al administratiei locale, respectiv agentul agricol, si au amenintat cu blocarea drumului in zilele urmatoare.
Licitatie secreta?
Aproximativ 20 de persoane s-au strans, ieri, in fata Primariei Radesti pentru a protesta fata de modul in care autoritatile locale au vandut, printr-o licitatie suspecta, ramasitele fostului CAP, respectiv cateva silozuri si pompa de apa a satului. La licitatie s-au prezentat initial trei persoane, printre care si fratele primarului, care a fost, insa, descalificat.
Dintre cei doi ramasi, cel care a castigat a fost agentul agricol al comunei si angajat al Primariei, Ioan Moga, care a oferit suma de 67,5 de milioane de lei, cu doua milioane mai multe decat evaluarea facuta de o firma special angajata pentru respectivele active. Oamenii sustin, insa, ca licitatia a fost organizata in secret si ca nici unul dintre ei nu a stiut cand urma sa aiba loc.
Localnicii i-au reprosat primarului Aurel Lazar ca nu a anuntat public datele cu privire la vanzare. "Eu am fost la Primarie inainte cu cateva zile. Mi s-a spus ca nu se tine licitatia. Am fost refuzat de domnisoara inginera, spunandu-mi sa stau linistit ca ma suna ea sa imi spuna cand se tine.
I-am cerut si domnului viceprimar sa ma lase sa platesc taxa de participare, dar nu a fost de acord", a declarat Zoltan Silaghi, unul dintre fermierii din satul Leorint, localitate in care se afla activele respective.
Mai mult decat atat, oamenii au mentionat ca