Public doritor de carte, dar fara prea multi bani, sau venit "sa onoreze cartea", cum remarca, miercuri, rectorul Universitatii Bucuresti, prof. Ion Panzaru, cititori de ziare - anul acesta mai multi ca oricand! - au ajuns la Salon. Tineri plasticieni care vor sa-si vanda lucrarile - nu cu orice pret, ci tinand la pret - lume buna, lume saraca, obosita de iarna facturilor greu de dus sau cine mai stie cum, oameni tragand dupa ei carucioare pentru piata - pliantele si ziarele, cu unele exceptii, sunt gratuite - intalniri si evocari emotionante in "Sala Lapidarium". Si totusi, entuziasm palid, pentru inceput... Asa arata atmosfera primei zile a Salonului de carte si presa de la Muzeul National de Istorie a Romaniei.
Lumea citeste: "Vreau un ziar si pentru vecina mea"
"Trebuie sa fim bine informati, altfel nu rezistam", ne-a spus un cititor, pensionar, venit la standul "Curierului National"(partener media al manifestarii) si, spre surprinderea noastra, ne-a insiruit publicatiile la care este abonat.
Lumea citeste si, culmea!, are grija si de cei care nu pot trece pragul "Salonului...". "Vreau un ziar si pentru vecina mea, daca se poate", ne-a rugat o doamna, pensionara. Standul Curierului a fost asaltat si de vizitatorii atrasi de imaginile fotografice realizate de colegul nostru, fotoreporterul Eduard Curelariu. "Sa-i transmiteti", ni s-a adresat un profesionist al audiovizualului, "ca instantaneele lui (socio-politice, mondene, n.r.) imi plac foarte mult; il admir pentru atentia pe care o acorda intamplarilor zilei si vietii strazii. O sa-i scriu, de altfel", ne-a asigurat, in timp ce reprezentantii unui post de televiziune s-au aratat interesati sa filmeze, pentru o emisiune culturala, seria imaginilor expuse de Edi. Altii, incitati de articolul de pe prima pagina, "Razboi pentru «alimentele Frankenstein», ne-au solicitat mai multe inf