Filmul reprezinta un fel de amestec de "Mary Poppins", "Lemony Snicket", "Sunetul muzicii" si "My Fair Lady", dar aceasta nu ii scade din valoare. Povestea este emotionanta iar distributia britanica solida, existand o autentica atmosfera de basm. Unele cuvinte ale lui Brown catre Quickly, si unele remarci despre incest, il fac nerecomandabil celor mai tineri. Altfel, acest film transmite un admirabil mesaj despre primatul familiei si bunatatea inerenta din oameni.
Mary Poppins era blanda in comparatie cu nasoasa si nasoala dadaca din "Nanny McPhee". Povestea se desfasoara in Anglia victoriana, in care domnul Brown (Colin Firth), un lucrator la pompe funebre, a ramas vaduv si are de ingrijit sapte copii. Crezand ca tatal lor nu ii mai iubeste, copiii au devenit de nesuportat. Brown a epuizat toate dadacele din oras, fiecare cedand psihic in final trupei nebune. In casa mai traiesc Evangeline (Kelly MacDonald), o dulce slujitoare ce il iubeste in ascuns pe Brown, si fosta bucatareasa de armata, dna Blatherwick (Imelda Staunton), favorita poznelor copiilor.
Magia este la loc de cinste
La un moment dat, Brown primeste niste semnale supranaturale ce ii dau de inteles ca are nevoie de serviciile unei anume Nanny McPhee (Emma Thompson). Intr-o noapte sinistra femeie apare: "Cand aveti nevoie de mine, dar nu ma doriti, aici voi sta. Cand ma veti dori dar nu veti avea nevoie de mine, atunci va trebui sa merg", anunta ea.
Copiii intentioneaza sa o saboteze, ca pe fiecare dadaca, dar McPhee, al carei bat umblator are puteri magice, scoate ce este mai bun din ei. Ii invata sa spuna "te rog" si "multumesc", sa mearga devreme la culcare, sa se scoale la timp si in general sa devina copii model. (Cum invata ceva bun, metamorfozarea lor este oglindita in McPhee, care devine tot mai atragatoare.)
Banii, totdeauna o problema
@