Crochete de pasare cu sos de rosii.
Ingrediente (pentru 12 bucati): 800 g carne de pasare data prin masina de tocat, 1 ceasca miez de paine proaspata, 125 g boabe de porumb din conserva, zdrobite si frecate cu putin unt, sare si piper, 1 lingura codite de ceapa verde tocata marunt, 1/4 ceasca faina de malai. Pentru sosul de rosii: 2 rosii mari taiate marunt, 1 ceapa potrivita tocata, 1 catel de usturoi presat, 2 linguri de verdeata tocata (eventual coriandru), 1-2 linguri zeama de portocale.
Mod de preparare:
Se-ncinge cuptorul la 180gr., se tapeteaza tava cu folie de aluminiu si se unge usor cu ulei. Se amesteca miezul de paine, carnea tocata, boabele de porumb, coditele de ceapa verde si malaiul, se imparte tocatura in 12 portii mai mari si se formeaza crochete ceva mai lungi (ca niste carnaciori).
Pentru sos se amesteca intr-un castron toate ingredientele, se lasa sa stea cel putin o ora la rece si se serveste la temperatura camerei.
Se aseaza crochetele pe tava, se coc aproximativ 35 de minute, intorcandu-le din cand in cand, si se servesc calde, cu sos de rosii.
Rulada fierbinte cu branza si busuioc
Ingrediente (pentru 10 persoane): 60 g unt moale, 1/3 ceasca parmezan (cascaval) ras, 2 linguri pasta de rosii, 1 lingura busuioc tocat, 2 baghete.
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 210gr.. Se pun intr-un bol untul, cascavalul, pasta de rosii si busuiocul si se freaca bine, pana ce devin ca o pasta.
Se taie baghetele felii groase de 1,5 cm (dar fara sa se desprinda complet), astfel ca partea de jos sa ramana intacta, se unge un strat de pasta intre felii si se preseaza painea ca sa revina la forma initiala.
Se infasoara bagheta in folie de aluminiu, se coace 10 minute in cuptorul incins, se desface folia si se mai lasa painea circa 5 minute la cuptor, ca sa devina crocanta.