(Foto: Saptamana Clujeana)
Investitorii prefera sa inchirieze spatii industriale cu 1-5 euro/mp pe luna, decat sa achizitioneze astfel de proprietati la 20 de euro/mp
Segmentul industrial este considerat de analistii imobiliari ca un obiectiv de viitor pentru investitii. Marii investitori europeni, companiile multinationale cauta sa-si deschida spatii de productie sau depozitare in zonele periferice Uniunii Europene, dar si mana de lucru cat mai ieftina.
Daca in urma cu cativa ani Ungaria era preferata pentru dezvoltarea de centre logistice, sau activitati industriale, in prezent din ce in ce mai multi investitori se orienteaza spre Romania, alegand in principal partea de vest a tarii pentru extinderea afacerilor.
Clujul este luat in vizor, insa lipsa infrastructurii, mai exact a centurilor ocolitoare, a unei autostrazi, dar si ofertele supraevaluate, fac ca un om de afaceri interesat sa se gandeasca de doua ori inainte sa investeasca aici. Cererea este orientata spre suprafete mari, care fie nu se regasesc in oferte, fie sunt supraevaluate la vanzare.
Oportunitatea de investitie in spatii industriale si terenuri cu destinatie industriala din Romania nu va fi insa una de lunga durata. In aproximativ 5 ani, investitorii se vor reorienta spre Moldova si Ucraina, viitoarele vecine ale Uniunii Europene, dupa aderarea Romaniei.
Totusi, pentru acest an, agentii imobiliari sunt de parere ca sectorul industrial va fi unul din sectoarele cele mai dinamice ale pietei imobiliare clujene.
Zone de interes
Zonele Someseni-Apahida, Floresti-Gilau, Bulevardul Muncii sunt cele mai cerute zone pentru sectorul industrial.
Cand se vorbeste de cartierele cu cea mai bogata oferta pe acest segment trebui