(Foto: )
Ceea ce pentru politisti a fost o noapte obisnuita, a insemnat o experienta unica pentru GAZETA
Cand orasul adoarme si noaptea pune stapanire pe forfota din timpul unei zile lucratoare, printre putinii clujeni rataciti care se grabesc sa ajunga undeva si care parca nici nu se incadreaza in peisaj, Clujul apartine celor ce lucreaza in schimbul trei.
O aglomerare de fete si "uniforme", pe care, de obicei, prinsi in lupta cu cotidianul, nu-i remarcam. Ei sunt gunoierii de la Rosal sau Salprest, cersetorii, prostituatele, vanzatorii de la fast-food-uri care privesc pierduti pe geam, patrulele de politie care asigura paza si ordinea sau ambulantele, jandarmii sau pompierii.
In mod voluntar sau mai degraba involuntar, majoritatea dintre noi asociem imaginea unei patrule de politie cu o posibila consecinta a propriilor fapte.
Ce se intampla intr-o noapte cand ei, politistii, sunt de serviciu, ce trebuie sa faca "patrula" pentru a se asigura ca ziua de maine va fi cel putin la fel de sigura ca cea de azi e un subiect mai putin cunoscut si despre care fiecare are propria parere.
GAZETA a insotit saptamana trecuta un echipaj de politie din schimbul trei al Sectiei nr.1. Fara a avea pretentia unei descrieri absolut obiective, in fond realitatea este filtrata de ochiul reporterului, GAZETA va spune viata de nopate a unei patrule de politiei.
Infractionalitate scazuta
Incepe noaptea. Ora 22. Intalnirea cu patrula de politie are loc undeva in Piata Mihai Viteazu. In fiecare zi, pentru cei care lucreaza pe timp de noapte, programul incepe la ora 22 si se incheie in dimineata urmatoare la ora sase.
In Cluj-Napoca exista sase sectii de politie, agentii patrulei pe care i-am insotit facand