TIMPUL CHITARELOR ELECTRICE Doru (Rocker) Ionescu a compus, in cinci ani de munca asidua, o istorie romantata a rockului romanesc. "Timpul chitarelor electrice. Jurnal de calatorie in arhiva TVR" este abia la primul volum.
De trei ani sustine, in fiecare marti, la Club A, ROCK FORUM - interviuri si cantari live cu trupe consacrate sau underground - emisiune realizata pentru TVR Cultural. Multi jurnalisti si-au propus proiecte de enciclopedizare a fenomenului rock romanesc. In cele din urma, a iesit la lumina "Timpul chitarelor electrice. Jurnal de calatorie in arhiva TVR", la Editura Humanitas Educational.
MIROSUL LIBERTATII. Cuvantul de deschidere in cartea de istorie a rockerului Doru Ionescu ii apartine unui alt rocker, Robert Turcescu: "⦠La televizor cantau Angela Similea, Corina Chiriac, Mirabela Dauer si Cornel Constantiniu. Magistrale albastre, gradinile lui Ion, strazile sperantei. Cand aparea cate o trupa rock era sarbatoare, dar baietii de la televizor nu mai aveau nimic din figurile vazute in concerte: pletele dispareau sub agrafe, miscarile lui Paul Ciuci de la Compact erau cuminti, de fata leganata la hora⦠Pe Minculescu nu-mi amintesc sa-l fi vazut vreodata la televizor. L-am vazut insa in cateva concerte inainte de 1989 si ani in sir mi-am innebunit vecinii de bloc ascultand cu volumul dat la maximum celebrul «Iris 1». Cand incepea «Pe ape», venea administratorul, amenintandu-ma ca aduce sectoristul. Imediat dupa Revolutie a inceput nebunia. Generatia mea afla cu uimire despre Dorin Liviu Zaharia, despre Cornel Fugaru, care nu fusese toata viata sotul Mirelei Voiculescu Fugaru, despre Cornel Chiriac si Metronom, despre Tandarica sau Metrock⦠In primele zile ale lui â90 l-am vazut la TeleTop, o emisiune facuta de Petre Magdin la TVR, pe Minculescu. Se ingrasase tare, dar nu mai conta. Era acolo si asta se confunda, in mintea mea