(Foto: )
Razboiul dintre Prefectura Prahova si Colegiul Juristilor, institutie care reprezenta in instanta interesele a 33 de consilii locale din judet, a inceput in vara anului trecut.
Atunci, Colegiul Juristilor Prahova, care are si atributii in judecarea unor cauze prin arbitraj, a avut de solutionat un proces intre Primaria Floresti si Prefectura Prahova.
"Primarul Florestiului a cerut comisiei judetene de aplicare a legii fondului funciar sa modifice un titlu de proprietate astfel incit sa poata concesiona terenul respectiv unei firme bucurestene.
In plus, prefectul Corneliu Popescu era obligat la plata unor daune de cinci milioane de lei vechi pentru fiecare zi de intirziere a semnarii noului titlu de proprietate", declara Dumitru Bogdan, presedintele Colegiului Juristilor Prahova.
Dupa aceasta actiune, comisia si-a indeplinit obligatiile prevazute de lege, dar au inceput represaliile. Totul a culminat cu o adresa semnata luna trecuta de catre prefectul Popescu, prin care cerea consiliilor locale sa rezilieze contractele de colaborare cu colegiul.
"A fost o dovada clara prin care prefectul a facut un abuz in serviciu. Mai mult, acesta ne-a contestat dreptul constitutional la munca, drept recunoscut chiar de Inspectoratul Teritorial de Munca Prahova.
Multe dintre autoritatile locale au percutat la ordinul prefectului si au anulat aceste contracte perfect legale", sustine juristul Dumitru.
Pe numele acestuia conducerea Prefecturii a facut o plingere la Parchetul de pe linga Tribunalul Prahova pentru savirsirea infractiunii de exercitarea fara drept a unei profesii. Argumentele prefectului din sesizarea penala au fost catalogate de procurorul care a instrumentat cazul drept nejustificate. Prin urm