ING Bank si-a consolidat pozitia pe piata romaneasca prin aportul de valoare si inovatia serviciilor oferite. Ea se claseaza pe locul patru in topul primelor zece banci din Romania, primele locuri fiind ocupate in ordine de BCR, BRD si Raiffeisen Bank.
ING a inregistrat venituri nete de 73,8 milioane euro (269,39 milioane lei noi) in 2005, cu un rezultat brut de 17 milioane euro, activele totale ale bancii atingand 1,84 miliarde euro. "Anul trecut a insemnat pentru noi o crestere solida, neinfluentata de volatilitatea pietei sau de tranzactii intamplatoare, mai ales ca suntem pe primul loc intre bancile de tip greenfield din Romania", a declarat, ieri, directorul general adjunct ING Romania, Misu Negritoiu.
ING Romania a avut, in 2005, o cota de piata de 5,3 % in crestere cu 45% fata de 2004. De asemenea, a inregistrat o cota de piata de 10% din totalul serviciilor bancare pentru companii, banca fiind lider pe piata de servicii bancare electronice (ING Online) si ING Self Bank.
Portofoliul de credite a crescut in 2005 cu 42%, conturile curente s-au majorat cu 31%, iar numarul depozitelor a atins nivelul de 46%. "Rezultatele noastre nu au fost spectaculoase, insa am depasit cresterea pietei pentru ca ne-am concentrat pe serviciile pentru companii si populatie, astfel incat am inregistrat un ecart de unu la suta intre venit si rezultatul brut", a precizat Misu Negritoiu. Directorul gereral adjunct ING Romania a spus ca ING a lucrat in acest an cu dobanzi destul de mici, in conditii de crestere solida. "In conditiile vitrege de anul trecut activele au crescut normal. Nu veti gasi active umflate sau tranzactii internationale", a explicat Negritoiu.
Profitul net a crescut cu 25%, pana la 7.210 milioane euro.
7,3 % inflatia preconizata de ING
Pentru 2006 Florin Citu, directorul cercetarii pietelor financiare, estimeaza o i