Noua idee a procurorilor de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, aceea de a institui sechestru asigurator asupra a 25,8% din actiunile rafinariei Petromidia, incepe deja sa loveasca in activitatea acesteia. Mai ales ca, din ce se aude, sechestrul asupra actiunilor ar putea sa nu fie ultimul, din moment ce paguba de 19.945 de miliarde de lei vechi, estimata de procurori, e mai mare decat valoarea la zi a actiunilor blocate pana acum. Comunicatul Parchetul
Noua idee a procurorilor de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, aceea de a institui sechestru asigurator asupra a 25,8% din actiunile rafinariei Petromidia, incepe deja sa loveasca in activitatea acesteia.
Mai ales ca, din ce se aude, sechestrul asupra actiunilor ar putea sa nu fie ultimul, din moment ce paguba de 19.945 de miliarde de lei vechi, estimata de procurori, e mai mare decat valoarea la zi a actiunilor blocate pana acum.
Comunicatul Parchetului a venit ca o lovitura in plin atat pentru conducerea Rompetrol, cat si pentru micii investitori de la Bursa. Pentru primii aduce probleme serioase de imagine si potentiale dificultati de finantare. De altfel, este prima data cand Dinu Patriciu face referire chiar la o posibila inchidere a rafinariei. Investitorilor care detineau actiuni RRC, noua scadere de pret le da din nou planurile peste cap.
Ramane un mister motivul pentru care au fost alese pentru sechestru actiuni ale The Rompetrol Group (TRG), si nu bunuri ale inculpatilor. Un raspuns ar putea fi chiar cuvintele pe care se pare ca presedintele Basescu le-a rostit la o intalnire cu petrolistii, cum ca “rafinariile din Romania importa, titei in timp ce in tara se consuma produse, ceea ce duce la dezechilibrul balantei de plati”. E drept, u