Ieri, Comitetul Filialei de Cruce Rosie Braila s-a intrunit in adunarea anuala de analiza a activitatii desfasurate in 2005, unde au fost prezentate si programele filialei pe anul in curs, cit si bugetul de venituri si cheltuieli.
Potrivit raportului prezentat de Florica Focsa, directorul Filialei de Cruce Rosie, o componenta de baza a Programului de dezastre o constituie baza materiala. In urma acordarii de ajutoare populatiei afectate de inundatiile de pe teritoriul judetului nostru in 2005, stocul de materiale necesare interventiei de urgenta s-a diminuat.
"In depozitul propriu trebuie sa completam materialele necesare pentru cel putin 300 de persoane, eventuale victime in urma producerii unei catastrofe. Apelam la membrii Comitetului filialei sa se implice pe cit posibil ca acest stoc sa fie completat cel mai tirziu pina la sfirsitul lunii iunie a.c.".
O alta forma de pregatire a populatiei pentru interventie in cazuri si situatii deosebite o constituie activitatea de pregatire a surorilor voluntare de Cruce Rosie. "In anul 2005, au fost inscrise si au absolvit cursurile de Cruce Rosie 43 de cursante si, in plus, sintem autorizati sa pregatim pentru acordarea de ingrijire la domiciliu persoane interesate sa invete sa poata ingriji un bolnav, adult sau copil. Anul trecut s-au inscris si au absolvit astfel de cursuri 18 persoane", a precizat Florica Focsa.
Pentru anul in curs, membrii Comitetului de Cruce Rosie din Braila si-au propus sa sensibilizeze populatia judetului in vederea cresterii numarului de activanti si cotizanti de Cruce Rosie.
Dr. Gyongyi Buescu, de la Serviciul de Ambulanta Judetean, care zilnic se confrunta cu zeci de cazuri sociale generate de violenta apreciaza ca in Braila sint foarte multe probleme la rezolvarea carora ar trebui sa contribuie cit mai multe persoane.
"Toate cadre